Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek AK Parti Sever'le yola devam

Erdek AK Parti Sever

Yoğun katılımın yaşandığı kongre Agrigento Otel Toplantı Salonunda yapılırken, tek listenin seçime girdiği kongrede partinin mevcut başkanı Murat Sever güven tazeledi.

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresini coşku dolu gerçekleştirdi.
Kongre, divan teşekkülünün oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığına verilen önerge ile AK Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Osman Sünnetçi seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongreyi kutlayan mesajı okundu.
Kongrenin açılışını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, AK Partinin ülkemiz siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok ‘Yapılamaz’ denilen icraatı gerçekleştirdiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, “Hayaller gerçek oldu, ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidini pekiştirdi. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi.” dedi.
Sever, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AK Parti ülkemizin karanlık bir döneminde milletimizin sinesinden milletimizin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur. Bu nedenle; demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. Siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan ‘Ben Fikri’ni çıkartmış ‘Biz, Ülkem ve Davam’ anlayışını getirmiştir. Kongrelerimiz; Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan yeni Anayasanın aziz milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır. Kong relerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız.” 

AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı olarak Kapıdağ’ı ve Paşaliman adası mahallelerinde yaşanan sorunların giderilmesi için AK Parti İl Teşkilatı, bölge milletvekilleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunduklarını dile getiren Sever, ulaştırma, milli eğitim, sağlık, tarım ve turizm gibi alanlarda saymakla bitmeyecek hizmetlerin gelmesine öncülük ettiklerini bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı BASKİ Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Dairesi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ilçemizdeki birimlerde çalışmak üzere 62 bay ve bayan personele istihdam sağladıklarını açıklayan Sever, kendilerine her konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’a’ şükranlarını sundu.
AK Parti Bursa Milletvekilli ve Balıkesir İl Koordinatörü İsmet Su, yaptığı konuşmada, Balıkesir’de katıldığı bütün kongrelerde, teşkilatların canlılığını ve birliğini görmenin camiayı çok mutlu ettiğini söyledi.
Coşku dolu kongrelerden birinin de Erdek olduğunu gözlemlediğini belirten Su, “Kongrelerimizdeki birlik ve bütünlüğümüz ile 2019 seçimlerinde diğer partilere mensup milletvekillerinin koltuklarını alarak Balıkesir’de inşallah 8-0 yapacağız” dedi.
Balıkesir ve Erdek için koyulan hedeflerin gerçekleşmesi için camianın elinden geleni yapacağına inancının tam olduğunu ifade eden Su, Erdek kongresine katılan herkese teşekkür edip, hayırlı olmasını diledi.
İsmet Su’yun ardından AK Parti Balıkesir Milletvekilli Ali Aydınlıoğlu söz aldı.
Aydınlıoğlu, şöyle konuştu: "12 yıllık başarılarla dolu iktidar döneminde bugüne kadar teşkilatlarımızda yer almış tüm büyüklerimi ve kardeşlerimi kutluyorum. Yeni dönemde seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Kongrelerimiz çok güzel gidiyor. Sizlerin katkıları ile beraber 2014 seçimlerinde Büyükşehri kazandık, 14 ilçede partimizin bayrağını zirveye çıkarttık. Daha ne olsun? Bırakın kaybettiklerimiz yerlerde sadakamız olsun. İşte sizlerin bize duyduğu bu güven ile beraber bizlerde sizlere hizmet etmek amacı ile mecliste var gücümüzle çalışıyoruz.”
Daha sonra AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ile AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan sırası ile söz alıp bölgemiz gündemini değerlendiren konuşmalarını yaptılar.
Konuşmalar sona erdikten sonra, yeni yönetim kurulunun tanıtımı gerçekleşti. Faaliyet raporunun okunmasının ardından seçime geçildi.
Seçimler sonrası yeni yönetim şöyle oluştu:
Yönetim Kurulu Asil: Ali Kaan Demirbaş, Burhan Demiray, Efkan Cica, Erdoğan Lap, İbrahim Kutas, Levent Çalışkan, Mehmet Pektaş, Melike Kanturvardar, Musa Alioğlu, Mustafa Dayan, Mustafa Gümüştaş, Mustafa İlgen, Mustafa Saçıl, Nadide Vural, Namık Kılıç, Recep Beycan, Recep Özütürk, Salih Çalışan, Şükrü Gürler.
Yönetim Kurulu Yedek: Ahmet Kaya, Ufuk Özgü, İlker Dolan, Hür Şenyuva, Rıza Damar, Hasan Kılıç, Metin Sarı, Hüseyin Sezer, İrfan Aycan, Halmiye Bulun, Mahmut Çakır, Kemal Özdemir, Vahit Uçgun, Ahmet Turan, İbrahim Yonat, Birol Şengül, İlker Engin, Hasan Akkaş,
İl Kongre Asil Üyeler: Murat Sever, Hüseyin Aysan, Mustafa Gümüştaş, Mehmet Pektaş, Mustafa İlgen, İbrahim Kutas, Levent Çalışkan, Musa Alioğlu, Mustafa Saçıl, Efkan Cica, Ufuk Özgü, Erdoğan lap, Burhan Demiray, Ali Kaan Demirbaş, Ahmet Kaya, Hür Şenyuva.
Kongreye AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, Bursa Milletvekili Balıkesir İl Kordinatörü İsmet Su, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Belediye Meclisinin AK Partili üyeleri, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Servet Bıyık, AK Parti Marmara İlçe Başkanı Sedat Uz, MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak, AK Parti delegeleri, üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli